Cosulet cu linte

Printeaza

Cosulet cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei, rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Cosulet_cu_linte

pentru aluat:

  • 350 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 ml apa
  • 1 lingura otet

pentru umplutura:

  • 250 g linte verde
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 cartof mare fiert
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu margarina până obţii un aluat ni­sipos.

Adaugi apoi apa în care ai amestecat oţetul şi frămânţi un aluat omogen pe care îl laşi la rece o oră, apoi îl întinzi într-o foaie subţire.

Intre timp, fierbi lintea şi morcovul în apă cu puţină sare, scurgi şi laşi la răcit.

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul bine încins împreună cu ardeiul şi roşia tăiate cubuleţe.

Adaugi apoi lintea, morcovul şi cartoful tăiate cubuleţe şi condimentezi după gust, cu cimbru, pătrunjel, sare şi piper.

Tapetezi forma rotundă cu foaia subţire, adaugi umplu­tura de linte şi dai la cuptorul bine încins timp de 20 de minute.

Cosulet cu linte

Cosulet_cu_linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.