Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi

Printeaza

Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de miel, unt, pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, morcovi, cartofi si unt.

Ingrediente:Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi

  • 8 costiţe de miel
  • 100 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 100 ml vin rose dulce
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 5-6 căţei de usturoi
  • cimbru uscat şi verde
  • 2-3 crengute rozmarin
  • sare
  • piper roşu alb şi negru măcinat şi boabe

Pentru sote:

  • 400 g morcovi mici
  • 400 g cartofi roşii
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Se trec costiţele de miel printr-un jet de apă, apoi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se pun în tava tapetată cu puţin unt şi pesmet. Separat, într-un ibric, se topeşte o bucată de unt, se adaugă usturoiul tocat mărunt, ca să-şi lase aroma, şi se ung costiţele pe rând. Se presară sare, cimbru şi piper şi se stropesc cu vinul rose şi cu uleiul de măsline.

Se lasă la macerat aproximativ o oră, se adaugă o crenguţă de  rozmarin şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se stropesc din când în când cu sosul din tavă.

În acest timp se pun morcovii şi cartofii să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă să se scurgă în sită şi se călesc în untul topit. Se condimentează cu sare şi piper. Costiţele de miel se servesc cu soteul asortat şi se ornează cu crenguţe de rozmarin.

Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi

Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine costitele astea de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.