Costite de miel cu ciuperci

Printeaza

Costite de miel cu ciuperci 

Ingrediente:Costite de miel cu ciuperci

  • 400 g de ciuperci de Paris proaspete
  • zeama unei lămâi
  • 16 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 costiţe de miel, cu câte 6 oase fiecare (in jur de 1,3 kg)
  • ulei de măsline
  • plante aromatice de Provence
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 4 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi capătul cu pământ al tulpinei ciupercilor. Curăţaţi-le, apoi tăiaţi-le în felii şi stropţi-le cu zeamă de lămâie. Curăţaţi cepele şi căţeii de usturoi. Tăiaţi-le in bucăţi groase. încălziţi cuptorul la 240°C (treapta 3).

Impănaţi costiţele cu usturoi, cu ajutorul unu cuţit cu vârf ascuţit. Ungeţi carnea cu ulei de măsline, apoi presăraţi plante aromatice de Provence. Puneţi la cuptor 15 minute. Puneţi sare, piper, apoi continuaţi coacerea timp de 7 minute, pentru a obţine carnea în sânge. Lăsaţi la cuptor încă trei minute pentru o friptură medie.

Intre timp, turnaţi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi căliţi ceapa. Adăugaţi ciupercile. Săraţi, piperaţi. Lăsaţi zeama ciupercilor să scadă la toc mic, amestecând cu o spatulă.

Tăiaţi fiecare costiţă în două. Puneţi o bucată (cu 3 oase) pe câte o farfurie caldă. Garnisiţi jur împrejur cu legume. Degresaţi vasul în care s-au făcut cu un pahar de vin alb. Turnaţi apoi în tigaie şi degresaţi-o şi pe aceasta. Turnaţi sosul peste costiţe şi decoraţi cu o crenguţă de rozmarin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.