Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru

Printeaza

Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze de leustean.

Ingrediente:Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru

  • 1.5 kg costiţe miel
  • 3-4 linguri ulei
  •  sare
  •  piper
  •  cimbru
  •  rozmarin
  •  boia iute
  •  piper roşu şi alb zdrobit
  • 1 căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt
  • 1 cana vin alb demisec
  •  frunze leuştean

 

Mod de preparare:

Se spală costiţele într-un jet de apă şi se lasă să se scurgă 10 minute în tavă. Între timp, rozmarinul şi cimbrişorul se toacă mărunt şi se amestecă cu sarea, piperul şi boiaua şi se presară pe costiţe.

Separat, se curăţă usturoiul, se toacă mărunt şi se presară peste costiţele de miel, se toarnă uleiul şi vinul şi câteva linguri de apă, se acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu şi se lasă 1-2 ore în frigider.

Se scoate tava din frigider şi se bagă în cuptorul încins şi, din când în când, se stropesc costiţele cu zeama pe care au lăsat-o în tavă. După ce s-au pătruns, se ia capacul şi se lasă să se rumenească vreo câteva minute.

Costiţele se servesc ornate cu verdeaţă proaspăt tocată şi diverse garnituri. Cea mai potrivită garnitură este piureul de ştevie sau de spanac.

Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru

Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.