Costita de porc cu sos dulce acrisor

Printeaza

O reteta delicioasa de costita de porc cu:cimbru uscat, ceapa, vin rosu, zahar brun, patrunjel, sare, piper, morcov, miere, telina, rosii in bulion, pasta de tomate.

Ingrediente:

  • 50ml ulei
  • 1,5kg piept de porc cu os
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 cepe
  • 250ml vin roşu sec
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 1 lingură miere
  • 1 telină mică
  • 800g roşii în bulion
  • 2 linguri pasă de tomare

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă si presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper proaspăt măcinat. Puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt, cu partea cu oasele în sus şi puneţi tava în cuptorul încins la foc mic. Coaceti pieptul de porc circa 2 ore, timp în care întoarceţi-l de 3-4 ori. Intre timp, căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.

După 2 minute, adăugaţi morco­vul şi ţelina, curăţate, spălate şi date pe răzătoarea mare. Căliţi toate aces­tea 10 minute după care puneţi pasta de tomate şi, după alte 3-4 minute adăugaţi roşiile pasate şi sucul acestora. Adăugaţi vinul, zahărul, mierea, jumătate din legătura de pătrunjel.

Potriviţi de sare şi piper şi fierbeţi toate acestea la foc mic, 45-50 de minute. Serviţi costiţele de porc tăiate în felii, cu sosul dulce acrişor şi cu pătrunjelul rămas presărat deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.