Costita de porc cu sos brun

Printeaza

Costita de porc cu sos brun din: costita de porc, vin rosu, boia dulce, supa de legume, faina, unt, rosii, usturoi, amidon, ardei iute, frunze de busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Costita_de_porc_cu_sos_brun

  • 1 1/2 costita de porc

pentru sosul brun:

  • 125 ml vin rosu
  • 2 linguri boia dulce
  • 250 ml supa de legume
  • 7 g faina
  • 25 g unt

pentru sosul picant:

  • 1/2 coserva rosii descojite
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita amidon
  • 1 ardei iute rosu
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru sosul brun, amesteci făina cu untul până obţii o pastă fină. Torni ju­mătate din supa de legume într-o oală, adaugi vinul roşu şi le dai în clocot până când se reduc la jumătate. Apoi, adaugi restul de supă, pasta fină de făină cu unt, boiaua şi amesteci cu telul până se în­corporează bine. Mai laşi la fiert 3-4 mi­nute să se îngroaşe un pic sosul.

Pentru sosul picant, dai la blender roşiile descojite, toci busuiocul şi ardeiul iute şi pisezi usturoiul. Adaugi totul peste roşii­le pasate, condimentezi cu sare şi ames­teci. Pui la foc mic şi când e gata să dea în clocot adaugi amidonul dizolvat în apă.

Amesteci cu un tel şi mai laşi 2 mi­nute, până se îngroaşă un pic sosul. Speli coasta de porc şi o usuci pe şer­veţele de bucătărie. O pui pe grătar şi, când e rumenită, o condimentezi cu sa­re şi piper, după gust. în momentul servirii, ungi coasta, după gust, cu sos brun sau cu sos picant.

Costita de porc cu sos brun

Costita_de_porc_cu_sos_brun

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.