Costita cu bere (varianta)

Printeaza

Costita cu bere din: costite de vita, bacon, ceapa, bere, supa de vita, sos de rosii, ulei.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:restaurantedelux

  • 5 costiţe de vită
  • 250 g bacon
  • 2 cepe
  • 1 sticlă de bere neagră
  • 2 ceşti de supă de vită
  • 250 g sos de roşii
  • 2 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de grăsime. Peste carne presari o lin­guriţă de sare şi un vârf cuţit de piper.

Torni cam 2 linguri de ulei într-o cratiţă cu fundul gros şi apoi o pui pe foc.

Când uleiul este încins, adaugi costiţele. Deoarece acestea lasă grăsime, trebuie să verşi din când în când surplusul de ulei din cratiţă.

După ce s-au rumenit, costiţele trebuie scoase din ulei.

Tai baconul în două şi îl pui în cratiţă cam cinci minu­te. Tot în cratiţă pui ceapa tăiată solzişori şi o laşi să stea până când se căleşte (aproximativ cinci minu­te). Urmează sosul de roşii, supa, berea şi frunzele de dafin, care trebuie lăsate la fiert. Amesteci totul bine.

Adaugi costiţele rumenite, acoperi cratiţa cu un capac şi o bagi la cuptor cam două ore.

Este recomandabil ca după o oră să ridici capacul şi să întorci costiţele de pe o parte pe cealaltă. Acoperi cratiţa şi o dai din nou la cuptor.

Când carnea este gata, închizi cuptorul, aduni grăsimea de deasupra, scoţi frunzele de dafin şi adaugi sare dacă este ne­cesar.

Serveşti costiţele îmbăiate în sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.