Coronita delicioasa cu mac

Printeaza

Coronita delicioasa cu mac din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, galbenusuri, zahar vanilat, sare, unt, mac macinat, lapte, ou.

Ingrediente:Coronita_delicioasa_cu_mac

pentru aluat:

  • 30 g drojdie
  • 100 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 100 g unt

pentru umplutura:

  • 300 g mac macinat
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Fierbi macul măcinat cu laptele şi zahărul 10 minute, până scade aproape tot lap­tele. Amesteci drojdia cu o lin­gură de zahăr şi laptele călduţ. Adaugi jumătate din făina cernută şi amesteci. Acoperi cu un prosop şi laşi să creas­că, la cald, 20 de minute.

Baţi gălbenuşurile cu za­hărul pudră, cu zahărul va­nilat şi un praf de sare pâ­nă se albesc Adaugi untul şi mixezi foarte bine. Pui com­poziţia peste maiaua crescu­tă, adaugi laptele cald, restul de făină cernută şi frămânţi un aluat care nu se lipeşte de mâini. Il laşi să crească, la cald, până şi dublează volumul.

Intinzi o foaie de 40×20 cm şi groasă de 1 cm. Pui um­plutura de mac şi rulezi. Aşezi ruloul pe o tavă în care ai pus hârtie de copt şi uneşti bine capetele pentru a ieşi o coro­niţă. Pui în mijlocul coroniţei un recipient rotund rezistent la căldură. Laşi coroniţa să crească alte 20 de minute.

Cu un cuţit bine as­cuţit, tai coroniţa în partea de sus, din 2 în 2 cm, având gri­lă să nu tai până la capăt (spre interior). Ungi coroniţa cu ou bătut şi o introduci în cuptorul încins la 180° C timp de 15 mi­nute, apoi reduci temperatura la 160° C şi mai laşi 25-30 de minute. îl laşi să se răcească, după care îl poţi servi.

Coronita delicioasa cu mac

Coronita_delicioasa_cu_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.