Coroniţă de Paşte – usor de preparat

Printeaza

Coroniţă de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de migdale si zahar candel.

 

Ingrediente:Coronita_de_Paste

aluat:

  • 600 g faina
  • circa 300 ml lapte caldut
  • 100 g unt moale
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 coaja de lamaie

umplutura:

  • 300 g masa de martipan
  • 125 g frisca
  • 150 g migdale macinate
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura unt
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
  • 1 galbenus
  • 4 linguri fulgi de migdale
  • 2 linguri zahar candel

 

Mod de preparare:

Se cerne faina sub forma de gramajoara si se face o gropita la mijloc; se sparge înăuntru cubul de drojdie şi se presară 2 linguriţe de zahăr, se toarnă lapte călduţ, se amestecă şi se acoperă.

Se lasă să crească cca 10 min. Se adaugă restul de ingrediente pentru aluat şi se frământă; se acoperă şi se lasă să creas­că cca 1 oră.

Pentru umplutură, se lasă stafidele să se înmoaie în rom cel puţin 3 ore.

Se rade marţipanul. Se dă în fiert frişca şi se înglobează migdalele.

Se amestecă împreună cu mierea, untul, coaja de lămâie şi marţipanul. Se înglo­bează stafidele.

Se frământă aluatul şi se întinde o foaie dreptunghiulară lată de 60 cm.

Se aşază deasupra umplutu­ra, se lasă marginea liberă şi se rulează pe lung. Se lipesc capetele şi se mode­lează sub formă de cerc.

Se mai lasă să crească circa 50 de min. 4 Se încinge cuptorul la 180°C.

Coroniţa se unge cu gălbenuşuri şi se presară fulgi de mig­dale şi zahăr candel. Se crestează puţiin la distanţe de 5 cm.

Apoi se coace 40-50 min., se lasă să se răcească şi se ornează cu ouă vopsite.

Coroniţă de Paşte

Coronita_de_Paste

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Coronita cu mac si mandarine

Coronita cu mac si mandarine

Coronita cu mac si mandarine din: faina, drojdie, lapte, margarina, sare, ghimbir, mac, lapte praf, zahar pudra, lamaie, mandarine. Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 ouă coaja de la 1 lămâie 250 ml lapte 60 g margarină 1 praf de sare 75 g ghimbir 500 g mac măcinat 2 linguri lapte praf 100 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.