Coronita de migdale

Printeaza

Coronita de migdale din: faina, drojdie, zahar, vanilie, lapte, unt, stafide, rom, migdale, lamaie, portocala, sare, ou, zahar pudra.

Ingrediente:Coronita de migdale

  • 750 g făină
  • 1 cub (42 g) drojdie proaspăta
  • 200 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 375 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • 100 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 50 g migdale feliate
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 praf de sare
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un lighean, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se pun drojdia frecată cu o lingură de zahăr şi 100 ml lapte călduţ. Se amestecă cu puţină făină de pe margini, se acoperă cu un prosop şi se lasă să dospească 15 minute.

Se adaugă restul de zahăr, esenţa de vanilie, restul de lapte călduţ, ouăle la temperatura camerei, un praf de sare şi coaja rasă de lămâie şi portocală. Se frământă energic, încorporând untul topit treptat şi stafidele care au fost înmuiate în prealabil în rom. Se lasă la crescut 40 de minute, până îşi dublează volumul.

Se împarte aluatul în două şi se formează două suluri. Se împletesc şi se lipesc bine capetele. Se aşază coroniţa pe o tavă cu hârtie de copt şi se pune la mijloc un borcan cu apă, pentru a nu se uni când creşte. Se mai lasă la crescut 15 minute.

Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru o oră, la foc mic. Se scoate din cuptor, se unge cu ou şi se presară cu migdalele feliate.

Când se răceşte, se presară cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.