Coronita cu umplutura de mac

Printeaza

Coronita cu umplutura de mac din: faina, zahar, galbenusuri, lamaie, portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, sare, lapte, unt, drojdie, ulei, umplutura de mac, lapte si galbenus.

Ingrediente:Coronita_cu_umplutura_de_mac

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • lamaie si portocala rasa
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 225 ml lapte
  • 20 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei

pentru crema:

  • 1 plic umplutura de mac
  • 8 linguri lapte
  • 1 galbenus pentru uns deasupra

 

Mod de preparare:

Faci o maia din 100 g făină, drojdia înmuiată cu 1 lingură zahăr şi lapte cald. Amesteci până alua­tul are o consistenţă moale-moale. Laşi să creas­că bine, apoi adaugi restul de făină, gălbenuşurile bătute bine cu sare, zahărul, esenţele, iar la final laptele cald. Frămânţi până devine un aluat cu o consistenţă elastică. Adaugi untul topit, uleiul şi mai framanti pana ce apar basicute pe aluat. Il lasi la crescut la loc cald si ferit de curent.

Pregatesti crema:

Plicul cu umplutura de mac il inmoiu in 8 linguri lapte rece. Dupa ce aluatul a crescut, il intinzi pe masa cu mana, pui crema de mac pe care o uniformizezi si rulezi.  Laşi să crească 30 de minute într-o formă rotundă, unsă cu puţin ulei sau tapetată cu hârtie de copt. După ce a crescut, ungi coroniţa cu gălbenuş de ou şi o coci 45 de minute la foc potrivit. Ornezi coroniţa cu ciupercuţe făcute din acelaşi aluat.

Coronita cu umplutura de mac

Coronita_cu_umplutura_de_mac

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.