Coronita cu mere si caise

Printeaza

Coronita cu mere si caise din: faina, zahar brun, oua, lapte, unt, ciocolata, mere, caise confiate, sare, praf de copt, zahar vanilat, sos de menta, gem de lamaie.

Ingrediente:Coronita cu mere si caise

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr brun
  • două ouă
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 g unt
  • 300 g ciocolată albă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 3 mere
  • 50 g caise confiate
  • 2 g sare
  • 5 g praf de copt
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • sos de mentă
  • gem de lămâie

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se topesc la bain-marie 200 g ciocolată albă şi untul. Când au devenit lichide se iau de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine cu laptele rece şi ouăle bătute.

Se adaugă zahărul brun, zahărul vanilinat, merele curăţate de coajă şi date prin râzătoare.

Se presară caisele uscate hidratate 20 de minute în apă caldă, apoi tocate mărunt, praful de copt, sarea şi făina. Se amestecă totul cu o lingură până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o formă unsă cu unt şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc mediu 25-30 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat aceasta iese curată.

Ciocolata albă ramasă şi ciocolata neagră se topesc separat la bain-marie şi se toarnă peste coroniţa răcită. Se toarnă întâi cio-colata albă, se lasă câteva secunde, apoi se toarnă ciocolata neagră.

 

Coronita cu mere si caise

Coronita cu mere si caise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.