Coronita de cozonac

Printeaza

Coronita de cozonac din: faina, lapte, miere, galbenus, unt, drojdie si scortisoara.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 120 ml lapte cald
  • 1 lingurita miere sau zahar
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • un praf de sare

umplutura:

 

 

Mod de preparare:

Dizolvaţi drojdia şi zahărul în laptele călduţ, adăugaţi 1 linguriţă făină şi lăsaţi amestecul acoperit, în loc cald, pentru a creşte.

Adăugaţi 25g unt topit, adus la temperatura camerei, şi 1 gălbenuş.

Puneţi şi făina în care aţi amestecat sarea şi amestecaţi ingre­dientele, apoi frământaţi 10 minute, pentru a obţine un aluat mai tare.

Acoperiţi-l şi puneţi-l la dospit în loc cald, aproximativ 1 oră.

Amestecaţi ingredientele pentru um­plutură până obţineţi o compoziţie omogenă.

Puneţi aluatul dospit pe planşeta de lucru presărată cu făină. Intindeţi din el o foaie dreptunghiulară cu grosi­mea de 1cm.

Ungeţi foaia cu 3A din amestecul pentru umplutură.

Rulaţi foaia strâns şi apoi tăiaţi cu un cuţit ascuţit ruloul, lăsându-l la un capăt de 2 -3 cm netăiat.

Răsuciţi cele două ju­mătăţi, fără a le desprinde una de alta de la capăt, în spirală, cu partea tăia­tă în exterior.

Uniţi capetele şi puneţi coroana formată într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.

Coaceţi la foc mai mare la început, apoi la foc mai mic în ultimele 10 de minute.

 

 

 

Coronita de cozonac

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • cozonac

1 comentariu

  1. imi place mult cozonacul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.