Cornuri cu gem

O reteta delicioasa de cornuri cu gem din: faina, iaurt gras, lapte, untura, ou, drojdie, zahar, magiun de prune, migdale, zahar pudra si sare.

Ingrediente:

  • 600 g faina
  • 200 ml iaurt gras
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cu untura
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 linguri cu zahar
  • 200 g magiun de prune
  • 100 g migdale zdrobite
  • 100 g zahar pudra
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ, o linguriţă cu zahăr şi 2-3 linguri cu făină. Lasă la crescut 15 minute, la loc cald. Pune amestecul peste faina proaspat cernuta, iaurtul si laptele usor incalzite, untura , oul batut si restul de zahar.

Framanta vartos, adauga un praf de sare cand aluatul a capatat consistenta si mai framanta cateva minute, pana cand aluatul a capatat o consistenta neteda (sa fie usor de intins).

Acopera cu un servet si lasa-l sa creasca o ora. Imparte-l in doua si intinde foi nu foarte groase. Taie in fasii potrivit de groase, apoi in triunghiuri. Asaza pe fiecare o lingurita din magiunul frecat cu migdale si ruleaza de la baza catre varf. Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptorul incins pana se rumenesc. Pudreaza-le cu zahar cat sunt caldute.

Cornuri cu gem

Pofta buna!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact