Cornuri cu gem

Printeaza

O reteta delicioasa de cornuri cu gem din: faina, iaurt gras, lapte, untura, ou, drojdie, zahar, magiun de prune, migdale, zahar pudra si sare.

Ingrediente:

  • 600 g faina
  • 200 ml iaurt gras
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cu untura
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 linguri cu zahar
  • 200 g magiun de prune
  • 100 g migdale zdrobite
  • 100 g zahar pudra
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ, o linguriţă cu zahăr şi 2-3 linguri cu făină. Lasă la crescut 15 minute, la loc cald. Pune amestecul peste faina proaspat cernuta, iaurtul si laptele usor incalzite, untura , oul batut si restul de zahar.

Framanta vartos, adauga un praf de sare cand aluatul a capatat consistenta si mai framanta cateva minute, pana cand aluatul a capatat o consistenta neteda (sa fie usor de intins).

Acopera cu un servet si lasa-l sa creasca o ora. Imparte-l in doua si intinde foi nu foarte groase. Taie in fasii potrivit de groase, apoi in triunghiuri. Asaza pe fiecare o lingurita din magiunul frecat cu migdale si ruleaza de la baza catre varf.

Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptorul incins pana se rumenesc. Pudreaza-le cu zahar cat sunt caldute.

Cornuri cu gem

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.