Cornuri cu peşte şi fenicul

Printeaza

Cornuri cu peşte şi fenicul din: faina, lapte dulce, oua, zahar, drojdie uscata, unt, fenicul, ton, branza feta, marar, seminte de dovleac, sare, piper, gulii, telina, mere si miez de nuca.

Ingrediente:Cornuri_cu_peste_si_fenicul

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 70 g unt
  • o bucata de fenicul
  • doua conserve de ton
  • 200 g branza feta
  • marar
  • 50 g seminte de dovleac
  • sare
  • piper
  • gulii
  • telina
  • mere
  • miez de nuca

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se dizolvă drojdia cu puţin lapte cald şi o linguriţă cu zahăr. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător, se lasă să dospească zece minute şi se toarnă peste restul de făină. Se adaugă untul topit, două ouă şi un albuş, sarea şi feniculul tocat mărunt.

Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul. Tonul se scurge de ulei, se pune într-un bol împreună cu brânza feta tăiată mărunt, o legătură de mărar tocat, piper şi seminţele de dovleac prăjite.

Se amestecă totul bine şi se lasă să stea zece minute. Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se taie triunghiuri şi pe fiecare se pune o grămăjoară din amestecul din bol. Se rulează sub formă de cornuri, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se lasă să dospească zece minute. Se ung cu gălbenuş, se presară o lingură cu seminţe de chimen şi se coc la foc mediu până devin aurii.

Se servesc simple, cu o salata de gulii sau o salata de telina cu mere si miez de nuca tocat.

Cornuri cu peşte şi fenicul

Cornuri_cu_peste_si_fenicul

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.