Cornuri cu mac, susan si chimen

Printeaza

Cornuri cu mac, susan si chimen din: faina, apa, lapte, ou, drojdie, zahar, sare, mac, susan alb, chimen.

Ingrediente:Cornuri_cu_mac_susan_si_chimen

  • 500 g făină
  • 100-150 ml apă
  • 150 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • mac
  • susan alb
  • chimen

Mod de preparare:

Cerni făina şi adaugi un praf de sare. Separat, prepari ma- iaua amestecând cubuleţul de drojdie, linguriţa de zahăr, apa şi un pumn de făină. O laşi la cres­cut până-şi dublează volumul.

Torni peste făină laptele cald, maiaua şi frămânţi bine aluatul până devine elastic şi nu se mâi lipeşte de degete. Acoperi vasul şi-l laşi la loc cald să dospească aluatul până îşi dublează volu­mul.

Tai aluatul în triunghiuri şi formezi cornuri, le ungi cu oul bătut şi presari deasupra mac, susan sau chimen. Pui cornurile într-o tavă tapetată şi le laşi la cuptorul preîncălzit timp de 15- 20 de minute. Le poţi servi calde sau reci.

Cornuri cu mac, susan si chimen

Cornuri_cu_mac_susan_si_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.