Cornuri cu dovleac

Printeaza

Cornuri cu dovleac din: faina, lapte, smantana, ou, zaha, unt, drojdie, zahar vanilat, sare, oua, zahar granule, dovleac, scortisoara.

Ingrediente:Cornuri cu dovleac

  • 500-550 g făină
  • 150 ml lapte
  • 125-150 ml smântână lichidă pentru frişcă
  • 1 ou mediu
  • 80 g zahăr tos fin
  • 100 g unt moale
  • 20 g drojdie proaspătă/5 g drojdie deshidratată
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 1 gălbenuş + 2 linguri lapte + zahăr granule (pentru uns şi pudrat cornuri)

Pentru umplutura de dovleac:

  • 600 g dovleac ras (cântărit după curăţare)
  • 20 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă plină

 

Mod de preparare:

Pregăteşti umplutura aşa:

Cureţi dovleacul, îl dai prin răzătoarea cu găuri medii, apoi îl storci foarte bine. Topeşti untul într-o cratiţă antiaderentă, pe foc mic, adaugi dovleacul ras, zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara şi amesteci bine.

Căleşti dovleacul circa 20 de minute sau până când lichidul format în cratiţă se evaporă. Stingi focul şi pui dovleacul într-o sită cu găuri mici. îl laşi să se răcească definitiv şi să se scurgă bine. Dacă, după ce s-a răcit, nu este foarte bine scurs, îl presezi cu lingura, astfel încât să elimini lichidul în exces.

Pregăteşti aluatul aşa:

Pui făina într-un vas, adaugi drojdia deshidratată şi le amesteci bine. în centrul făinii adaugi oul întreg, laptele şi smântână lichidă, ambele uşor călduţe (atenţie, laptele şi smântână nu trebuie să fie fierbinţi, ci doar uşor călduţe), zahărul şi zahărul vanilat. începi să frămânţi, iar în momentul în care capătă consistenţă, adaugi sarea şi, treptat, untul i moale, împărţit în bucăţele.

Frămânţi până când obţii un aluat elastic şi omogen (cca 10-15 minute). în cazul în care aluatul se lipeşte de mână, mai adaugi cca 2 linguri de făină, una câte una, frământând foarte bine după fiecare. Laşi aluatul să dospească, într-un loc călduţ, ferit de curenţi reci de aer, până când îşi dublează volumul (cca 2 ore).

Răstorni aluatul pe o masă pudrată cu făină şi îl întinzuntr-o foaie rotundă de 6-7 mm grosime. Il tai în 14 triunghiuri. Aşezi pe baza fiecărui triunghi câte 1 lingură de umplutură de dovleac. Rulezi cornurile dinspre bază spre vârf şi le aşezi în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Laşi cornurile să dospească încă 45-60 minute sau până când îşi dublează volumul, nu mai mult.

Le ungi cu un gălbenuş amestecat cu 2 linguri de lapte şi le pudrezi cu granulele de zahăr (opţional). Coci cornurile cu dovleac în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru cca 15 minute sau pana când s-au rumenit uniform. Le scoţi din cuptor, aştepţi 1-2 minute să se răcească şi le guşti cu multa pofta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.