Cornulete umplute cu magiun de prune

Printeaza

Cornulete umplute cu magiun de prune din: faina, smantana, untura de porc, zahar, bicarbonat, otet, sare, zahar pudra, magiun de prune, nuci.

Ingrediente: Cornulete_umplute_cu_magiun_de_prune

  • 500g făină
  • 200 g smântână
  • 200g untură de porc
  • 100g zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 lingură oţet
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr pudră pentru ornat

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g magiun de prune
  • 200 g nuci mărunţite

Mod de preparare:

Amesteci untura ţinuta la temperatura camerei cu smântână, zahărul, bicarbonatul stins cu oţet şi praful de sare. Adaugi treptat făina cernută şi frămânţi un aluat moale.

Când este gata, îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 3 ore. Ulterior, împărţi aluatul în două şi-l întinzi pe masa tapetată cu făină. Il tai în triunghiuri, iar fiecare triunghi îl umpli cu magiunul amestecat cu nucile mărunţite. R

ăsuceşti triunghiurile şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Când s-au răcit, îmbraci cornuleţele în zahăr pudră.

Cornulete umplute cu magiun de prune

Cornulete_umplute_cu_magiun_de_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.