Cornulete cu nuci si smantana

Printeaza

Cornulete cu nuci si smantana din: oua, untură (unt sau margarină), zahar, nuci, smantana, praf de copt, faina.

Cornulete_cu_nuci_si_smantana

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 200 g untură, unt sau margarină
  • 200 g zahăr
  • 200 g nuci măcinate
  • 2 linguri smântână
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g făină

Mod de preparare:

Mixezi untura cu zahă­rul şi ouăle, până când se dizolvă cristalele de zahăr. Adaugi nucile măcinate, smântână, praful de copt şi făina cernută şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl modelezi sub formă de sferă, îl îmbraci în folie de polietilenă şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.

Rupi bucăţi de aluat de mărimea unei caise mici şi le modelezi cu mâinile presărate cu făină, în formă de potcoavă. Le aşezi în tava presărată cu făină sau tapetată cu hâr­tie de copt şi le coci timp de 25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Cât sunt calde, le pre­sari cu zahăr pudră. Le poţi păstra până la 2 săp­tămâni, în cutii metalice bine închise. Sunt bune şi pentru colindători, şi pen­tru oaspeţi neaşteptaţi, care te vizitează în perioa­da sărbătorilor. Preparate cu untură, aceste cornuleţe sunt fragede şi imediat după preparare, dar au avantajul că devin pe zi ce trece mai fragede.

Cornulete cu nuci si smantana

Cornulete_cu_nuci_si_smantana

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune cornuletele cu nuci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.