Cornulete fragede cu gem de corcoduse

Printeaza

Cornulete fragede cu gem de corcoduse din: gem de corcoduse, faina, ulei, bors, drojdie, zahar, sare.

Ingrediente:Cornulete_fragede_cu_gem_de_corcoduse

  • 1/2 borcan gem de corcoduşe
  • 250 g făină
  •  150 ml ulei
  •  100 ml borş
  •  25 g drojdie
  •  25 g zahăr
  •  1 plic cu zahăr vanilat
  •  zahăr pudră
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un lighenaş, freacă drojdia cu zahărul. Adaugă uleiul, o linguriţă rasă cu sare, borşul, iar la sfârşit, făina.

Frământă bine toate aceste ingrediente, lasă aluatul să crească într-un loc călduţ cam 30 de minute, până ce îşi dublează volumul.

Imparte aluatul în şase bucăţi egale şi modelează-le ca pe nişte mingi. Intinde fiecare bucată cu sucitorul, în formă rotundă de mărimea unei farfurii întinse, taie apoi triunghiuri egale.

Pe fiecare triunghi, aşază la bază câte o linguriţă cu gem şi rulează uşor. Aşază-le într-o tavă neunsă. Procedează la fel cu restul de aluat.

Coace-le la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute, până se rumenesc puţin. Trece-le, cât sunt fierbinţi, prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Cornulete fragede cu gem de corcoduse

Cornulete_fragede_cu_gem_de_corcoduse

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.