Cornulete cu ton

Printeaza

Cornulete cu ton din: lapte, ulei, faina, drojdie, oua, sare, cartofi, conserve de ton, smantana, unt, cascaval, verdeata, sare, piper, susan.

Ingrediente:Cornulete cu ton

Pentru aluat:

  • 400 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 600 g făină
  • 1 pachet drojdie
  • 2 gălbenuşuri
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 10 cartofi
  • 3 conserve de ton
  • 100 ml smântână
  • 50 g unt
  • 50 g caşcaval
  • verdeaţă
  • sare
  • piper
  • seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se amestecă într-un vas laptele cu drojdia, uleiul, sarea şi făina. Aluatul se lasă la dospit cca 45 de minute. Se întinde şi se taie triunghiuri.

Pentru umplutură se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Se desfac conservele de ton, se scurg de apă sau ulei şi se pun într-un bol.

Peste ele se adaugă untul, smântână, verdeaţa tăiată mărunt, sarea, piperul şi se amestecă bine.

După ce s-au fiert cartofii, se face un piure şi se amestecă cu compoziţia de ton. Pe fiecare triunghi se pune câte o lingură din compoziţia de ton cu cartofi, după care se rulează, se unge fiecare triunghi cu gălbenuş de bătut şi se presară seminţele de susan.

Se unge o tavă cu unt, se presară făină şi se pun cornuleţele. Se dau la cuptor pentru cca 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.