Cornulete cu rahat si lapte

Printeaza

Cornulete cu rahat si lapte din: făină, drojdie droaspătă, apa, lapte, zahar, oua, unt, sare, unt topit, rahat turcesc, zahăr pudră.

Ingrediente:Cornulete_cu_rahat_si_lapte

  • 450 g făină
  • 25 g drojdie droaspătă
  • 80 ml apă
  • 180 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 100 g unt topit
  • rahat turcesc

Pentru servit:

  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Intr-un vas se amestecă făina cu zahă­rul si sarea, iar drojdia se desface cu apa călduţă şi apoi se pune peste făină. Se adaugă ouăie şi laptele şi se amestecă.

Se pune şi untul, se amestecă şi se frământă un aluat omogen care se lasă la crescut, acoperit, o oră.

Apoi, din aluat.se rup bucăţi care se întind pe masa presărată cu făină, se ung cu unt topit şi se taie în raze de cerc.

Se aşază rahat în partea lată a triunghiu­lui, se rulează şi se mai lasă la crescdt 20 de minute.

Se aşază apoi în tava de copt tapetată cu hârtie, se ung cu restul de unt topit şi se coc 15-20 de minute până ce devin aurii. După răcire, se presară cu zahăr pudră.

Cornulete cu rahat si lapte

Cornulete_cu_rahat_si_lapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.