Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie

Printeaza

Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie din: vin alb, ulei, coaja de lamaie, frojdie, faina, sare, rahat, nuci, zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Cornulete_cu_rahat_nuca_si_coaja_de_lamaie

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 ml vin alb
  • 1/2 l ulei
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • drojdie cât o nucă
  • făină cât cuprinde
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură şi decor:

  • 1 kg rahat
  • 500 g nuci măcinate
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare:

Dai rahatul prin maşina de tocat şi îl amesteci împreună cu nucile tocate. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă, cât să se for­meze o pastă de con­sistenţa smântânii.

Cerni într-un castron circa 700 g făină şi în mijloc faci o adâncitură în care pui droj­dia, vinul, uleiul, sarea şi coaja rasă de lămâie.

După ce ai omogenizat compoziţia, continui să adaugi făină cernută cât cuprinde, pentru un aluat potrivit de tare.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm şi tai triunghiuri pe care pui câte 1/2 linguriţă de umplutură, după care rulezi cornuleţe de la bază spre vârf.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Fierbinţi, le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie. Sunt fragede şi nu foarte dulci.

Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie

Cornulete_cu_rahat_nuca_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.