Cornuleţe cu nuci

Printeaza

Cornuleţe cu nuci
Cornuleţe cu nuci

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g margarină vegetală
  • 100 g zahăr
  • 150 g miez de nucă măcinat
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, se pune margarina, se adaugă zahărul şi se amestecă, apoi se adaugă coaja de lămâie, miezul de nucă, făina şi bicarbonatul stins cu o lingură de suc de lămâie şi se frământă bine.

Se întinde o foaie de 3-4 cm grosime, se taie în pătrate cu latura de 6 cm şi se rulează fiecare, dându-li-se forma de cornuleţe.

Intr-o tavă, se aşază o hârtie pentru copt şi se pun cornuleţele aşezate în rânduri. Se coc la foc potrivit. Când sunt gata, se scot şi se tăvălesc prin zahăr pudră cu aromă de vanilie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.