Cornulete cu nuca si susan

Printeaza

Cornulete cu nuca si susan din: faina, oua, zahar, unt, lapte, esenta de rom, zahar vanilat, coaja de lamaie, seminte de susan, drojdie, nuci, gem.

Poate iti place si:

Ingrediente:Cornulete cu nuca si susan

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g unt topit
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri seminte de susan
  • 25 g drojdie uscata

umplutura:

  • 250 g nuci macinate
  • 100 g zahar sau gem

 

Mod de preparare:

Amestecaţi laptele cald cu drojdia, puţin zahăr şi 1 lingură făină şi lăsaţi maiaua să crească.

Frecaţi zahărul cu untul şi ouălele pana la omogenizare. Adaugati maiaua şi amestecaţi bine, apoi adăugaţi romul, vanilia şi făina.

Frământaţi câteva minute aluatul, lăsaţi la dospit, acoperit, în loc cald. Intindeţi 3 foi rotunde. Pentru umplutură, amestecaţi nucile cu zahărul sau gem.

Puneţi umplutură pe fiecare bucată de aluat şi rulaţi cornuleţe.

Puneţi cornuleţele astfel formate, unul lângă altul, într-o tavă rotundă, unsă şi tapetată şi lăsaţi la crescut cel puţin o jumătate de oră. Ungeţi cu ou bătut şi presăraţi susan.

Coaceţi-le la foc potrivit. Cornuleţele se vor lipi între ele şi veţi avea un înlocuitor pentru tradiţionalul cozonac.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Melci_cu_nuca_gem_acrisor_si_susan

Melci cu nucă, gem acrişor şi susan

Melci cu nucă gem acrişor şi susan: faina, unt, iaurt, ou, zahar, drojdie, lapte sare, lamaie, gem de visine, nuci, seminte de susan. Ingrediente aluat: 500 g făină 50 g unt light (plus 1 lingură de unt topit pentru uns foaia de aluat înainte de a întinde umplutura deasupra ei) 100 ml iaurt 1 ou […]

Batoane_raw_vegane_cu_susan

Batoane raw vegane cu susan

Batoane raw vegane cu susan din: seminte de susan, fulgi de nuca de cocos, fulgi de ovaz, miere, ulei de cocos, sare. Ingrediente: 2 căni seminţe de susan 1/2 cană fulgi de nucă de cocos 1/2 cană fulgi de ovăz 1/2 cană pastă de susan (tahini) 1/3 cană miere 1/4 cană ulei de cocos presat […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.