Cornulete cu nuca macinata

Printeaza

Cornulete cu nuca macinata din: faina, galbenusuri, untura, sare, smantana, unt, zahar pudra, albusuri, nuca macinata.

Ingrediente pentru aluat: Cornulete_cu_nuca_macinata

  • 1/2 k kg făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g untură
  • sare
  • 300 ml smântână
  • unt pentru uns
  • zahăr pudră

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 albuşuri
  • 150-200 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Pregatesti aluatul, amesteci făina, gălbenuşurile, untura, puţină sare si smântână. Frămânţi un aluat mai tare, pe care îl împărţi în 8 bucăţi. Intinzi subţire bucăţile de aluat, una câte una. Le ungi cu unt topit şi rulezi bucăţile, pe care apoi le înveleşti în staniol şi le dai la frigider până a doua zi.

Din fiecare bucată tai cca 15 bucăţi, iar marginile le rulezi puţin până se formează triunghiuri.

Pregăteşti umplutura, baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul, după care le amesteci cu nuca măcinată. La capătul unde este mai lat triunghiul, pui umplutura de nucă şi rulezi.

Aşezi cornuleţele într-o tavă şi le dai la copt. Când sunt gata, scoţi cornuleţele şi le presari cu zahăr pudră vanilat.

Cornulete cu nuca macinata

Cornulete_cu_nuca_macinata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.