Cornulete cu migdale si scortisoara

Printeaza

Cornulete cu migdale si scortisoara din: faina, unt, apă de flori de portocal, coaja de lamaie, faina de migdale, zahăr pudră, scorţişoară.

Ingrediente:Cornulete_cu_migdale_si_scortisoara

  • 200 g făină
  • 80 g unt
  • 100 ml apă de flori de portocal
  • coaja unei lămâi

Pentru umplutură:

  • 250 g făină migdale
  • 70 g zahăr pudră
  • o linguriţă scorţişoară
  • coaja unei lămâi

Pentru servit:

  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pune făina într-un vas, se adaugă untul topit, coaja de lămâie şi apa de flori de portocal. Se amestecă pentru a obţine un aluat suplu care se lasă la crescut 15 minute.

In acest timp, făina de migdale se ames­tecă bine cu zahărul, scorţişoara şi coajă .unei lămâi până se obţine o compoziţie omogenă.  Aluatul se întinde în mai multe foi fine, din care se decupează cercuri cu un pahar.

Se pune pe fiecare jumătate a cercului un pic de umplutură, se acoperă cu aluatul li­ber, se presează pentru a se lipi şi se întorc puţin spre interior.

Se pun cornuleţele în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor 10-15 minute. Apoi se trec prin zahăr pudră.

Cornulete cu migdale si scortisoara

Cornulete_cu_migdale_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.