Cornulete cu marar

Printeaza

Cornulete cu marar din: faina, untura de porc, zahar, drojdie, ou, sare, marar, lapte, ceapa verde, branza de oaie.

Ingrediente:Cornulete_cu_marar

pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 300 g untura de porc
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 cub (40 g) drojdie
  • 1 ou
  • 1 lingura sare
  • 1 legatura marar
  • circa 400 ml apa sau lapte

pentru umplutura:

  • 2 legaturi marar
  • 2-3 cozi de ceapa verde
  • 500 g branza de oi sau branza framantata

 

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie, 1 lingura faina, zahar si 150 ml apa calda. Dupa ce a crescut la cald, o amesteci cu restul de faina cernuta, mararul tocat fin, out batut cu sarea si adaugi treptat untura, in timp ce framanti. Lasi aluatul sa creasca la cald, acoperit, 1 ora.

Pentru umplutura, amesteci branza rasa cu ceapa verde si mararul tocate. Intinzi aluatul in strat de 4-5 mm, pe planseta presarata cu faina. Tai discuri de 30 cm, pe care le imparti in 8 triunghiuri. Pui umplutura pe baza si rulezi.

Rumenesti cornuletele 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mediu.

Cornulete cu marar

Cornulete_cu_marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.