Cornulete cu magiun si nuca

Printeaza

Cornulete cu magiun si nuca din: faina, untura, lapte, drojdie, smantana, zahar, oua.

Ingrediente:Cornulete cu magiun si nuca

Aluat:

  • 1 kg făină
  • 400 g untură sau 2 pachete margarină
  • 250 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 6 linguri smântână
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă

Umplutură:

  • 300 g magiun de prune
  • 300 g nucă măcinată
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 50 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se cerne într-un castron făina; se adaugă untura şi se fărâmiţează. Se dizolvă drojdia în lapte călduţ şi se adaugă în castron, cu zahărul, smântână şi ouăle. Se frământă un aluat care se desprinde de pe mâini. Se lasă la dospit cel puţin 1 oră.

Se prepară umplutura de nucă: se amestecă nucile cu zahărul, laptele călduţ, coajă de lămâie şi zahăr vanilinat.

Se împarte aluatul în patru părţi; se întinde câte o foaie groasă de cca 5 mm. Se decupează triunghiuri cu pintenul sau un cuţit cu vârf ascuţit. Unele triunghiuri se umplu cu magiun, altele cu amestec de nuci; se rulează şi se aşază distanţate, în tava unsă cu ulei.

Se lasă puţin să crească şi în tavă şi se coc la foc potrivit 20-25 min. Se tăvălesc imediat prin zahar pudră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.