Cornulete bicolore

Printeaza

O reteta delicioasa de cornulete din: faina, lapte, drojdie, zahar tos, oua, unt, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, rahat, sare.

Ingrediente:Cornulete bicolore

  • 500 g făină
  • 100 ml lapte
  • 7 g drojdie uscată
  • 100 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 100 unt
  • un sfert de linguriţă de sare
  • două linguri de pudra de cacao
  • doua pliculeţe zahăr vanilat
  • o linguriţă de esenţă de rom
  • 200 g rahat
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un bol mai mare se pun laptele dulce călduţ, sarea, zahărul tos şi ouăle. Se presară zahărul vanilat, esenţa de rom şi făina cernută.

Se frământă până începe să se lege aluatul, se adaugă untul topit călduţ şi se continuă frământarea până rezultă un aluat potrivit de tare.

Se împarte aluatul în două: o parte rămâne simplă, iar a doua se amestecă bine cu pudra de cacao şi se frământă până se omogeni­zează. Se acoperă cu un şervet de pânză şi se lasă să crească la cald până îşi dublează volumul.

Din cele două aluaturi se întind foi rotunde egale ca dimensiune, se suprapun, se taie în 12 triunghiuri şi la marginea fiecărui triunghi se pune câte o bucată de rahat.

Se rulează spre capătul opus se dă formă de cornuleţ şi s aşază într-o tavă tapetată cu hartie de copt. Se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit 20-25 de minute.

Cornulete bicolore

Cornulete bicolore

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.