Cornet cu cremă şi stafide

Printeaza

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide

Ingrediente:

  • un pachet de lipii
  • 400 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lichior de cafea
  • o lămâie
  • 100 g stafide
  • 50 g cireşe confiate
  • 50 g ananas confiat
  • 25 g nucă de cocos
  • 200 ml frişca
  • zahăr vanilinat
  • scorţişoară
  • pudră de ghimbir
  • suc de portocale

Preparare:

Stafidele se pun în lichiorul de cafea cu o seară înainte ca să se înmoaie, acoperindu-le cu o farfurie ca să nu se evapore lichiorul.

Brânza de vaci se pune într-un castron împreumă cu zahărul tos, două pliculeţe de zahăr vanilat şi o linguriţă de pudră de scorţişoară.

Se adaugă sucul de la o lămâie şi se mixează pâină când totul devine ca o cremă. Frişca se mixează separat şi se pune peste brânză.

Se mixează două minute, se adaugă stafidele scurse de lichior, cireşele şi ananasul confiat tăiate în cubuleţe.

Se presară nuca de cocos, un vârf de linguriţă de pudră de ghimbir şi se amestecă bine cu o lingură. Lipiile se taie în jumătăţi, se rulează şi se formează cornete.

Se umplu cu crema de stafide, se servesc imediat sau se pot introduce 30 de minute la rece.

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-a iesit delicious desertul cu stafide. Le-am facut si prietenilor, au fost incantati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.