Cordon bleu din curcan, cu cartofi copţi

Printeaza

O reteta delicioasa de cordon bleu cu:cartofi, sare, piper, unt, carne de curcan, sunca, branza, faina, ou, pesmet, unt, lamaie.

Ingrediente:

  • 600 g cartofi
  • sare
  • piper măcinat
  • 3 linguri de unt
  • 4 şniţe­le de curcan groase (160 g fiecare)
  • 4 felii de şuncă
  • 4 felii de brânză
  • 2-3 linguri de faină
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • unt pentru prăjit
  • feliuţe de lămâie

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se fierb 25 de minute, cu coajă. Se scot din apă, se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Se prăjesc 5 minute, la foc mic, în unt, până capătă o crustă subţire, aurie. Se asezonează cu sare şi piper.

Bucăţile de şniţel se dau cu sare şi piper, se pune pe fiecare câte o feliuţă de brânză şi una de şuncă de Praga, apoi se împăturesc, ca pentru cordon bleu. Se dau prin făină, apoi prin oul bătut, apoi prin pesmet .

Se păjeşte în unt, la foc mic, pe ambele părţi, până când capătă o culoare aurie. Se serveşte cu cartofii copţi şi feliuţe de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.