Corabioare de andive, chantilly de mar si telina

Printeaza

Corabioare de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 16 frunze mici de andive
  • 100 g mar verde
  • 100 g radacina de telina
  • sucul de la 1 lamaie
  • 15 cl smantana lichida
  • 1 foaie de gelatina
  • 1 lingurita de mustar seminte
  • 1 lingura cu ciboulette tocata
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Ştergeţi atent foile de andive şi mărul cu o cîrpă umedă. Spălaţi şi curăţaţi bucăţile de ţelină şi tăiaţi-le cuburi. Tăiaţi mărul în pa­tru, fară să-l curăţaţi, scoateţi căsuţa cu sîmburi şi stropiţi bu­căţile bine, cu zeamă de lămîie, pe rînd. Turnaţi smîntînă (în afară de 2 linguriţe) într-un castron şi băgaţi-l în congelator timp de 10 minute.

încălziţi uşor, într-o crăticioară, cele 2 linguriţe de smîntînă păs­trate, adăugaţi gelatina mărunţită şi înmuiată şi lăsaţi-o să se to­pească, amestecînd. Luaţi de pe foc şi lăsaţi la răcit. Radeţi ţelina şi mărul pe răzătoarea mare şi stropiţi-le imediat cu restul de zeamă de lămîie. Puneţi-le deoparte.

Scoateţi smîntînă din congelator şi bateţi-o bine, ca pentru chantilly. Adăugaţi muştarul şi smîntînă cu gelatină, săraţi, piperaţi şi amestecaţi. Turnaţi acest sos peste ţelina cu măr şi amestecaţi. Ornaţi amestecul cu frunzele de andive, formînd un mic con. Aşezaţi preparatul pe o tavă şi puneţi-o în frigider, timp de 1 oră. Presăraţi cu ciboulette şi serviţi ca gustare.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.