Corabioare cu ciuperci

Printeaza

O reteta gustoasa de corabioare cu ciuperci, patrunjel, piper, ulei, zeama de lamaie, faina, margarina si sare.

Ingrediente umplutura: Corabioare cu ciuperci

  • 1 kg ciuperci
  • 2 lin­guri pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă piper
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie

Ingrediente aluat:

  • 400 g făină
  • apă
  • 200 g margarină
  • sare

Mod de preparare:

Din făină, margarină, sare şi puţină apă caldă frămânţi un aluat omogen pe care îl laşi 1 oră la frigider. Fierbi ciupercile 5 minute în apă clocotită cu zeamă de lămâie, apoi le scurgi şi le tai mărunt. Le căleşti în ulei, apoi presari piper, sare şi pătrunjel tocat, întinzi pe planşetă o foaie de aluat şi decupezi ronde­le cu un pahar.

Pe fiecare rondea pui câte o lingură de ciuperci, le strângi marginile cât să formezi o corăbioară, apoi le aşezi pe toate într- o tavă unsă cu margarină. Le coci la foc potrivit 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.