Copanele picante

Printeaza

Copanele picante din: copane, oua, fulgi de porumb, boia, mustar, piper rosu, ulei, sare, salata verde, ceapa, masline, rosii, ulei de masline, otet balsamic.

Ingrediente:Copanele_picante

  • 8 copane
  • 4 oua
  • 300 g fulgi de porumb
  • 2 linguri boia iute
  • 1 lingura boia dulce
  • 2 linguri mustar
  • piper rosu
  • ulei pentru prajit
  • sare

pentru garnitura:

  • 1 salata verde
  • 3-4 fire ceapa
  • 100 g masline
  • 3-4 rosii
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se spală copanele într-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Ca să se pătrundă bine în timp ce se prăjesc, se înţeapă pe toată suprafaţa.

Condimentele se pun într-un bol, se amestecă bine, apoi se unge carnea pe toată suprafaţa şi se pune la rece.

Între timp, se macină fulgii de porumb, se bat ouăle cu sare, se condimentează cu muştar şi se scot copanele de la rece.

Se trec prin fulgii de porumb măcinaţi, ou şi iar fulgi şi se pun să se prăjească în uleiul încins.

După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc cu salata pregătită din roşiile tăiate felii, salata verde, ceapă şi măsline, condimentate cu sare, oţet balsamic şi ulei de măsline.

Copanele picante

Copanele_picante

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asa-mi plac si mie copanelele, sa fie picante 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.