Copanele crocante cu sos verde

Printeaza

O reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline.

Ingrediente:Copanele crocante cu sos verde

  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 fire de busuioc
  • 2 fire de menta
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 lingura capere (de la borcan)
  • 2 fileuri de sardele (de la borcan)
  • putin otet
  • 150 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 12 ciocanele de pui
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se prepară sosul verde: se pasează cu mixerul verdeaţa cu usturoiul, muştarul, caperele, fileurile de sardele, oţetul şi uleiul de măsline. Se sărează, se piperează şi se acoperă. Se lasă la frigider cca 8 ore.

Se condimentează ciocănelele şi se prăjesc în ulei încins, într-o tigaie antiaderentă, cca 25-30 min., întorcându-le de pe o parte pe alta. Ciocănelele şi sosul verde se împachetează separat şi se servesc cu felii de lămâie.

Copanele crocante cu sos verde

Copanele crocante cu sos verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.