Copanele aromate marinate în muştar cu miere

Printeaza

Copanele aromate marinate în muştar cu miere din: mustar, miere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare, piper, pulpe de pui, ceapa rosie, usturoi, verdeata sortata, cidru, masline negre si mere.

 

Ingrediente:Copanele_aromate_marinate_în_mustar_cu_miere

  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingurita miere fluida
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • sare
  • piper
  • 4 pulpe de pui (a 200g)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri verdeata asortata, tocata
  • 125 ml cidru sau suc de mere
  • 3 linguri masline negre
  • 3 mere dulci-acrisoare

 

Mod de preparare:

Se prepară o marinată din muştar, miere, ulei, fenicul, sare şi piper. Se spală pulpele de pui, se şterg şi se ung cu marinată.

Se încinge cuptorul la 200°C.

Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se taie ceapa în două şi apoi felii; usturoiul se toacă.

Ambele se amestecă împreună cu verdeaţa, cidrul, măslinele şi sarea.

Se spală merele şi se scot cotoarele, cu instrumentul special.

Apoi merele se taie rondele groase de cea 1 cm şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.

Se repartizea­ză deasupra amestecul de măsline şi verdeaţă. Se aşază pulpele de pui pe acest pat şi se coace totul la cuptor cea 45 min.

Intre timp, pulpele de pui se întorc o dată. Se servesc ornate cu verdeaţă proaspătă.

 

Copanele aromate marinate în muştar cu miere

Copanele_aromate_marinate_în_mustar_cu_miere

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. abia astept sa ajung acasa sa le gatesc

  2. Fuaaaa, ce bine arata 🙂

  3. sa pui copanele intr-un sos de mustar cu miere e delicios, am mancat si-s foarte bune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.