Copane cu sos de ceapa

Printeaza

O reteta de copane cu sos de ceapa din: copane de pui, ceapa uscata, usturoi, sare, cimbru, boia, pasta de rosii, patrunjel si ulei.

Ingrediente:

  • 8 copane de pui
  • 4 cepe uscate
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • cimbru uscat
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita boia iute
  • 2 linguri pasta de rosii
  • o legatura patrunjel
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se spală copanele într-un jet de apă, se curăţă de pieliţe şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Ca să se pătrundă bine atunci când se prăjesc, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte bine ascuţit, se condimentează cu sare şi se pun să se prăjească în uleiul bine încins.

Se întorc de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc uniform.

Separat, se curăţă şi se spală ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt sau se pasează cu blenderul. Se toarnă câteva picături de ulei în tigaie şi se călesc câteva minute, se adaugă sare, boia iute şi dulce, cimbru şi 50 ml de apă călduţă.

Se lasă să fiarbă la foc mic până scade şi se adaugă pasta de roşii. Se amestecă continuu şi se toarnă peste copanele rumenite. Se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Copane cu sos de ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.