Copane de pui crocante

Printeaza

Copane de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina, ulei.

Ingrediente:Copane_de_pui_crocante

  • 2 kg copane de pui inferioare
  • 400 ml lapte batut
  • 1/2 lingurita boia
  • 1 lingura piper rosu
  • 300 g faina
  • ulei pentru prajit in baie

 

Mod de preparare:

Imparte carnea în două pungi de plastic şi adaugă în fiecare lapte bătut, jumătate din boia şi piper roşu. Scutură pungile pentru a se unge uniform şi dâ rece cel puţin 1 oră sau peste noapte. Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-un bol larg combină făina,, 1/2 linguriţă sare, boiaua şi piperul rămase. Tăvăleşte copanele prin făină pentru a se acoperi uniform.

Incinge ulei într-un strat de minim. 3 cm la temperatură potrivită spre mare. Verifica dacă uleiul este suficient de fierbinte cu un cub de pâine: dacă se rumeneşte în 3 secunde înseamnă că uleiul este fierbinte.

Prăjeşte copanele câteva bucăţi deodată, ca să nu se t lipească unele de altele 3-4 min, până când se rumenesc uniform. Transferă pe tava de copt si dâ la cuptor 30 de minute sau până când se pătrund complet.

Copane de pui crocante

Copane_de_pui_crocante

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.