Conuri de ingheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată
PrinteazaO reteta de conuri de ingheatata alcoolizata cu struguri si ciocolata din: lapte, smantana, zahar, galbenusuri, grappa, pastaie de vanilie, ciorchine de struguri, smantana, miez de nuca si ciocolata menaj.
- 100 ml lapte
- 200 ml smântână dulce
- 80 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 1 pahar grappa (sau rachiu de struguri)
- 1 păstaie de vanilie
pentru decor:
- 1 ciorchine struguri albi
- 1 ciorchine struguri negri
- 50 ml smântână dulce
- 2 linguri zahăr
- 50 g miez de nucă
- 50 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Fierbe laptele cu vanilia şi bate gălbenuşurile cu 80 g de zahăr. Toarnă treptat laptele călduţ peste gălbenuşuri, amestecând continuu şi pune compoziţia să fiarbă la bain-marie. Ia vasul de pe foc şi adaugă rachiul, amestecând cu telul până când compoziţia se răceşte. Bate smântână până devine frişcă şi încorporeaz-o în crema de gălbenuşuri.
Topeşte puţină ciocolată şi toarn-o pe marginile unor forme conice făcute din hârtie de copt înalte de 10 cm, în aşa fel încât să formeze linii neregulate. Toarnă crema obţinută şi pune conurile în congelator.
Caramelizează nucile cu zahărul. Rupe boabele de struguri de pe ciorchini şi răzu- ieşte ciocolata rămasă.
Scoate conurile de hârtie de pe îngheţată şi pune-le în picioare pe farfurii. Aranjează în jurul lor nuci caramelizate, boabe albe şi negre de struguri şi puţină frişcă obţinută prin baterea smântânii.
Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată
Pofta bună!