Conserve si muraturi pentru iarna

Printeaza

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.

Conserve si muraturi:

 

muraturi_2

Castraveti cu ardei iute si usturoi

Castraveti cu ardei iute si usturoi din: castraveti, ardei iute, usturoi, apa, sare grunjoasa, marar verde, marar, frunze de telina. Ingrediente: 2 kg castraveti 2-3 ardei iuti 1 capatana de usturoi 1 1/2 l apa 2 linguri sare grunjoasa 1 legatura marar verde 1 legatura tulpini de marar 1 legatura frunze de telina   Mod…Read more »

Muraturi cu pepeni

Muraturi cu pepeni din: castraveti, pepeni, morcovi, conopida, radacina de telina, ardei iute, marar, boabe de piper, apa, sare grunjoasa, conservant. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison 1 kg pepeni mici 4-5 morcovi 1 conopida mica 1 radacina de telina cu frunze cativa ardei iuti cate 1 legatura marar verde si tulpini de marar 1 lingura…Read more »

Ghiveci cu vinete coapte

Ghiveci cu vinete coapte din: vinete, ceapa, ardei gras, gogosar, ulei, usturoi, rosii cherry, conopida, patrunjel, telina, sare, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg vinete 2 kg ceapa 2 kg ardei gras galben si verde 1 kg gogosar 1 l ulei 1 capatana mare de usturoi 4 kg rosii cherry 1 conopida mare 1…Read more »

Muraturi cu fructe

Muraturi cu fructe din: mere acrisoare, pere, struguri, conopida, patlagele verzi, radacina de hrean, boabe de mustar, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 500 g mere acrisoare 500 g pere tari 1 kg struguri albi si negri 1 conopida de dimenisuni mijlocii 500 g patlagele verzi 1 radacina de telina cu frunze 2-3 radacini groase de hrean…Read more »

Ardei umpluti cu varza rosie

Ardei umpluti cu varza rosie din: ardei grasi, varza, morcovi, otet, sare, apa, piper boabe, cimbru. Ingrediente: 5 kg ardei grasi 3 verze mijlocii 1 kg morcovi 1 l otet 3 linguri cu sare pentru muraturi 3 linguri apa 1 lingurita piper boabe cimbru uscat   Mod de preparare: Tai cotoarele ardeilor, le scoti semintele,…Read more »
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.