Conserve si muraturi: Prune murate

Printeaza

O reteta de prune murate din: prune, apa, otet, zahar, miere, scortisoara, cuisoare si sare.

Ingrediente:

  • 5 kg prune
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • 250 g zahar
  • 200 g miere
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 3 cuisoare
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Alegeţi prune mai tari, bine coapte, spălaţi-le şi aşezaţi-le în borca­ne curate, uscate. Fierbeţi oţetul şi apa 5 minute împreună, adă- ugându-se şi celelalte ingrediente. Turnaţi lichidul astfel obţinut, fierbinte, peste prune.

Inchideţi borcanele ermetic, cu capac filetat 4 sau se leagă cu celofan pus în strat dublu. Pentru a fi siguri că nu vor fermenta, puneţi în oţetul care fierbe câte o aspirină zdrobită pentru fiecare borcan. Prunele preparate astfel se servesc cu frip­turi şi se potrivesc foarte bine cu mâncăruri din carne de porc.

Prune murate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.