Conopidă umplută cu carne
PrinteazaConopidă umplută cu carne
- 1 conopidă mare
- 300 g carne tocată
- 3 cepe
- 2 linguri orez
- 2 ouă
- 120 g smântână
- 2 linguri ulei
- condiment tip Vegeta
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi conopida fără să-i îndepărtezi cotorul, o speli şi o pui să fiarbă într-o oală mare cu apă clocotită şi cu puţină sare pentru 15-20 de minute, la foc încet.
Ai grijă să fie complet acoperită cu apă! Când s-a înmuiat, o scurgi de apă şi o laşi să se răcească, apoi cu mare atenţie îi tai un căpăcel în cotor şi îi scoţi miezul în aşa fel încât să nu i se desfacă bucheţelele.
Pregăteşti apoi umplutura:
Inăbuşi ceapa tăiată mărunt la foc mic, adaugi orezul şi carnea, piper, sare şi condiment, amesteci şi le laşi împreună câteva minute, pe foc mic.
Umpli apoi conopida cu această compoziţie, după care îi pui căpăcelul cu atenţie şi o aşezi într-un vas rezistent la cuptor.
Amesteci smântână cu 1 ou, uleiul, torni compoziţia peste conopidă, apoi dai totul la cuptorul încins pentru 50-60 de minute până se rumeneşte. O încerci cu furculiţa ca să vezi dacă este gata.
Poftă bună!