Conopida umpluta cu amestec

Printeaza

 

 

O reteta simpla si gustoasa de conopida umpluta: conopida, carne tocata, paine, ceapa, ou, lapte, faina, smantana, cascaval, sare si piper.Conopida umpluta cu amestec

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 400 g carne tocată
  • 1-2 felii de pâine
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 500 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 100 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida, o speli, o fierbi întreagă timp de 10 minute în apă sărată, apoi o laşi să se scurgă. Tai mărunt ceapa curăţată,o căleşti şi o adaugi peste carnea tocată. Pui şi oul, verdeaţa tocată şi pâinea înmuiată în apă şi presată bine şi potriveşti de sare şi piper.

Desfaci cu grijă fiecare grup de bucheţele din cono­pidă şi între ele pui, cu o linguriţă, din compoziţia de carne. Aşezi conopida într-o formă unsă cu ulei şi deasupra ei torni un amestec din laptele fiert, făina şi smântână. O coci la foc potrivit 30 de minute. Mărarul fin tocat îi accentuează gustul foarte, foarte bun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.