Conopida si morcov murate

Printeaza

Conopida si morcov murate din: conopida, morcovi, sare, boabe de muştar, foi de viţă, frunze de ţelină, mărar.

Ingrediente:Conopida si morcov murate

  • conopida
  • morcovi
  • sare
  • boabe de muştar
  • foi de viţă
  • frunze de ţelină
  • mărar uscat

 

Mod de preparare:

Se iau trei părţi conopidă şi o parte morcovi.

Se curăţă conopida şi se desface în bucheţele, se înlătură frun­zuliţele şi cotoarele şi se pune într-un vas cu apă şi sare, unde se ţine o jumătate de oră. Se spală apoi bine şi se lasă să se scurgă de apă.

Se curăţă morcovii şi se taie rondele nu prea groase, care se crestează pe margini formând colţişori.

In borcanul bine spălat şj zvântat se pune mai întâi un pachet cu boabe de muştar, foi de viţă, frunze de ţelină şi mărar uscat.

Conopida, amestecată cu rondelele de morcovi, se aşează în borcan, iar deasupra se pun frunze de ţelină şi floare de mărar, peste c.are se fixează două scândurele.

Se prepară o saramură, adăugând la un litru de apă 35-40 g » sare şi câteva boabe de piper, care se toarnă clocotită în borcan.

Se leagă imediat cu folie adezivă sau cu celofan şi, când s-a răcit, se aşează la păstrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.