Conopida picanta cu hasmatuchi

Printeaza

Conopida picanta cu hasmatuchi din: conopida, sare, ardei gras, salote, usturoi, ghimbir, condimente garam masala, rosii, boia iute, ulei de unt, iaurt, creme double, seminte de pui, hasmatuchi.

Ingrediente:Conopida picanta cu hasmatuchi

  • 1 conopidă mare
  • sare
  • câte 2 ardei graşi verzi, galbeni şi roşii
  • 4 şalote
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
  • 2 linguri de mix de condi­mente garam maşala
  • 4 linguri de roşii pasate
  • 1 lingură de boia iute
  • 4 linguri de ulei de unt
  • 100 g iaurt natural
  • 4 linguri de creme double
  • 6 linguri de seminţe de pin
  • hasmaţuchi pentru ornat

 

Mod de preparare:

Conopida se curăţă, se spală, se desface în bu­cheţele şi se opăreşte timp de 5 minute în apă cu puţină sare. La final, se lasă bine la scurs.

Ardeii se spală, se curăţă de cotor şi se tăie pe lung. Se îndepărtează seminţele, iar pulpa se taie cuburi. Şalotele şi usturoiul se cojesc şi se toacă mărunt. Toate ingredien­tele (cu excepţia bucheţelelor de conopidă) se pun într-un castron şi se amestecă cu ghimbirul, mixul garam ma­şala, pasta de roşii şi boiaua.

Se încinge uleiul de unt într-o tigaie, în care se sotează apoi timp de circa 6 minute amestecul de la punctul anterior. Se adaugă bucheţelele de conopidă şi se mai ţine totul pe foc încă 3 minute. La final, se încorpo­rează iaurtul şi creme double.

Seminţele de pin se rumenesc într-o tigaie fără grăsime, apoi se presară peste compoziţia din tigaie. Conopida picantă se serveşte ornată cu hasmaţuchi.

 

Conopida picanta

Conopida picanta cu hasmatuchi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.