Conopida pe pat de peste

Printeaza

Conopida pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper, ulei si cimbru.

Ingrediente:Conopida_pe_pat_de_peste

  • 6 fileuri de cod
  • 1 conopida mare
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru proaspat

 

Mod de preparare:

Dezgheţi fileurile de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă clocotită, în care ai presărat un praf de sare. Scurgi peştele într-o sită şi laşi la răcit cinci minute. Mărunţeşti codul cu mâinile şi-l aşezi într-o tavă sau o cratiţă, adaugi ulei, zeama de lămâie, sare, pi¬per, cimbru după gust şi amesteci ingredientele.

Speli conopida şi o desfaci în bucăţele. Intr-o oală, pui apă la fiert cu sare, iar când clocoteşte adaugi bucheţelele de conopidă şi laşi să fiarbă 1-2 minute. Incingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti conopida opărită. Potriveşti de sare şi piper, apoi o aşezi uniform deasupra codului mărunţit.

Bagi la cuptor şi coci 30 de minute, până când se ru¬meneşte bine conopida. Decorezi cu crenguţe de cimbru verde.

Conopida pe pat de peste

Conopida_pe_pat_de_peste

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna ideea de a pune conopida in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.