Conopida pane in pesmet

Printeaza

Conopida pane in pesmet din: conopida, unt, pesmet, faina, lamaie, oua, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Conopida pane in pesmet

  • 1,8 kg conopidă
  • 100 g unt
  • 150 g pesmet
  • 60 g făină
  • zeama de la 1 lămâie
  • 3 ouă
  • 300 ml ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, care se fierb 30 de minute îh apă cu sare. După ce a fiert, conopida se scurge bine, se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu 2 linguri de făină şi cu un gălbenuş, piper şi sare şi se modelează mici chiftele.

Chiftelele se dau prin făină, ouă bătute şi pesmet şi se prăjesc în ulei până se rumenesc pe ambele părţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.