Conopidă pane II

Printeaza

Conopidă pane

Ingrediente:Conopidă pane

  • 1 conopidă potrivită
  • 100 g făină
  • 10 g drojdie
  • 2-3 ouă
  • 1/4 litri lapte sau apă
  • sare
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Conopida se curăţă, se desface în bucheţele egale şi se spală. Apoi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se fierbe atât cât să nu se zdrobească, se scoate şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă de apă.

Intre timp, se pune într-un castron făină, se adaugă drojdia dizolvată cu o ceşcuţă de lapte sau apă călduţă, puţină sare şi gălbenuşurile. Se amestecă, se acoperă şi se lasă să crească, la un loc cald, timp de 1 oră.

După ce a crescut, se adaugă şi albuşurile bătute spumă. Uleiul se pune într-o tigaie la încins, apoi se pun bucheţelele de conopidă date prin coca astfel obţinută. Se prăjesc la foc domol, ca să nu se rumenească brusc. Se servesc calde sau reci.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.