Conopidă pane II
PrinteazaConopidă pane
- 1 conopidă potrivită
- 100 g făină
- 10 g drojdie
- 2-3 ouă
- 1/4 litri lapte sau apă
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se desface în bucheţele egale şi se spală. Apoi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se fierbe atât cât să nu se zdrobească, se scoate şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă de apă.
Intre timp, se pune într-un castron făină, se adaugă drojdia dizolvată cu o ceşcuţă de lapte sau apă călduţă, puţină sare şi gălbenuşurile. Se amestecă, se acoperă şi se lasă să crească, la un loc cald, timp de 1 oră.
După ce a crescut, se adaugă şi albuşurile bătute spumă. Uleiul se pune într-o tigaie la încins, apoi se pun bucheţelele de conopidă date prin coca astfel obţinută. Se prăjesc la foc domol, ca să nu se rumenească brusc. Se servesc calde sau reci.
Poftă bună!