Conopida la cuptor cu smantana

Printeaza

Conopida la cuptor cu smantana din: conopidă, smântână, unt, caşcaval ras, faină, sare.

Conopida la cuptor cu smantana

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 1 cană smântâna
  • 1 lingură unt
  • 100 g caşcaval ras
  • 1 lingură faină
  • sare

Mod de preparare:

Se pune conopida desfăcută în bucheţele să fiarbă în apă cu sare şi se scoate după 10 minute. Se unge o formă cu unt şi se aşează conopida în formă.

Se acoperă cu smântână în care s-a desfăcut o lingură de faină şi s-a sărat după gust şi se introduce forma în cuptor pentru o jumătate de oră.

Peste smântână se rade caşcaval sau telemea sărată. Când mâncarea prinde un strat uşor auriu, se stinge focul şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.